Weblog Mariëtte Pennarts

Ik ben dus ik blog. Als gedeputeerde heb je het voorrecht om op veel bijzondere plekken te komen en veel bijzondere mensen te ontmoeten. Via deze blog wil ik mijn ervaringen en meningen delen. Ik vind het ook leuk als lezers reageren op wat ik schrijf, dus voel je welkom om een berichtje achter te laten.

Functies bij deze pagina

Subnavigatie

Weblog Mariëtte Pennarts

Ik ben dus ik blog. Als gedeputeerde heb je het voorrecht om op veel bijzondere plekken te komen en veel bijzondere mensen te ontmoeten. Via deze blog wil ik mijn ervaringen en meningen delen. Ik vind het ook leuk als lezers reageren op wat ik schrijf, dus voel je welkom om een berichtje achter te laten.

Zoeken in dit overzicht

Zoeken binnen de index
Periode
7 april 2014
jongen_in_band

Op uitnodiging van het sociale wijkteam BuurtzorgJong in Stichtse Vecht was ik een ochtend te gast in Maarssenbroek. Het werd een combinatie-bezoek: mee met de professional naar gezinnen waar hulp werd geboden en daarna in gesprek met wethouder en ambtenaren.

28 maart 2014
PaulvanderKlei_5271

Creativiteit en onderwijs horen bij elkaar. Dat was de rode draad in de lezing van wetenschapper Mark Mieras auteur van boeken over creativiteit en hersenonderzoek. Zijn verhaal ging over de impact van kunst en creativiteit op het brein van kinderen. De ouders in de gymzaal van basisschool KSW in Baarn waren vol aandacht,

25 februari 2014
jongen_in_band

De Jeugdwet is definitief en daar ben ik blij om. Ten eerste omdat ik erin geloof dat het nieuwe stelsel de zorg voor jeugd beter kan organiseren: integraler en dichter bij het kind en gezin. Ten tweede is er nu geen weg meer terug. Ook al zijn de financiële kaders nog niet zeker, is er bij sommigen nog twijfel over de regievoering van ...

5 februari 2014
Kinderen-achter-schot

Iedereen weet dat de grote decentralisatie van de jeugdzorg met frictiekosten gepaard gaat. De grote vraag is: wie gaat ze betalen? Er zijn drie gegadigden: het Rijk (die deze decentralisatie in gang heeft gezet), degemeenten (die de jeugdzorg anders willen organiseren) of de provincies (de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het grootste ...

2 januari 2014

Nog een jaar en dan is het een feit: de gemeente is verantwoordelijk voor de Zorg voor Jeugd. En daar valt ook de provinciale jeugdzorg onder. In onze provincie besteden wij hieraan een totaalbudget van 113 mln. Voor het zover is, moet er nog wel het een en ander geregeld worden, maar daar gaan we de komende periode hard mee aan de slag.

25 november 2013
Het Lichtruim

Wat is de succesfactor van een cultuurhuis? We hebben dat wel eens onderzocht, maar een simpel antwoord daarop is niet te geven. Wel is er een aantal factoren dat doorslaggevend is voor een bruisend cultuurhuis. Ik noem het de ACTIE-factor en ik heb dit toegelicht bij de opening van cultuurhuis Het Lichtruim in De Bilt.

20 november 2013
3d2c692b-3d76-4534-af24-ca57afe2c8e0_foto fiestbrug1 590 x 200

Het besluit is genomen: de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal komt ten zuiden van Nigtevecht, tussen de betonfabriek en de sportvelden. Met dit besluit komt een eind aan 10 jaar onderzoeken en overleggen. Kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit waren voor mij de doorslaggevende criteria.

11 oktober 2013
Gedeputeerde Pennarts test elektrische fiets

Zo’n dag van de duurzaamheid is een mooie gelegenheid om jezelf de vraag te stellen: doen we als provincie Utrecht genoeg en doen we de juiste dingen?

1 oktober 2013
Aleid Wolfsen en Mariëtte Pennarts ondertekenen de afspraken

Het Utrechts Archief beheert ruim 26 kilometer archieven, 500.000 beelddocumenten en een bibliotheek met meer dan 70.000 boeken, kranten en tijdschriften. Het is de grootste historische collectie over de stad en provincie Utrecht. En wat mooi is: iedereen kan zelf aan de slag met de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Bijvoorbeeld in de ...

18 september 2013

Duizend voetbalvelden natuur en cultuurhistorie, midden in het dichtstbevolkte deel van ons land. Bestaat dat? Jazeker! En het is vlak om de hoek…

13 september 2013

Dit weekend staat de deur wijd open van duizenden monumenten overal in Nederland. De lol is natuurlijk om nu eindelijk eens binnen te kunnen kijken in dat bijzondere pand, dat geheimzinnige fort of die oude boerderij.

6 juni 2013

Er liggen heel veel archeologische geheimen verborgen in de provincie Utrecht. Dat is ook niet verwonderlijk voor een gebied dat vanaf de Prehistorie al drukbevolkt is en een roerige geschiedenis kent. Er is de afgelopen jaren al heel veel moois boven de grond gehaald.

27 mei 2013

Een meer dan geslaagde restauratie en een nieuwe bestemming voor een opmerkelijke villa. Dat mag je gerust succesvol noemen. Villa Jongerius, gebouwd in 1938, transformeerde de afgelopen 3 jaar van bouwval tot horecalocatie.

15 april 2013

Dé Vrede van Utrecht bestaat eigenlijk niet. Tenminste, niet als één document dat door alle partijen is ondertekend. Er zijn wel 20 verdragen gesloten in de jaren 1713 – 1715 maar de meeste en ook de belangrijkste zijn in Utrecht getekend en daarom staat het geheel bekend als de Vrede van Utrecht.

18 maart 2013

3500 ballonnen gingen afgelopen zaterdag de lucht in: een ballon voor ieder kind dat wacht op een plek in een pleeggezin.

8 maart 2013

Vorig jaar vroegen de burgemeesters van Stichtse Vecht en Utrechtse Heuvelrug of de provincie (net als zijzelf) fair trade zou willen worden. Daarmee zou Utrecht de eerste fair trade provincie zijn. Een mooie ambitie, want fair trade staat voor eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Pas als er voldoende fair trade-gemeenten in de ...

18 februari 2013

Geen duur bureau inhuren en toch een deskundig advies op maat? Voor twintig Utrechtse vrijwilligersorganisaties (verenigingen of culturele instellingen) ligt die buitenkans binnen bereik.

14 februari 2013

Dat 12 provincies handelsmissies ondernemen naar China, ziet minister Plasterk als een argument voor opschaling naar 5 landsdelen. Ik zeg: hoe meer handelsmissies hoe beter. En de minister zou de eerste moeten zijn die dat toejuicht.

8 februari 2013
Mariette Pennarts en minister Plasterk

Afgelopen dinsdag kregen we bezoek uit Den Haag: minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) kwam toelichting geven op zijn plan om Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samen te voegen.

31 januari 2013
kasteel-Loenersloot

Het jachtgeweer van de barones lag nog op de keukentafel, alsof ze even was weggelopen. Maar sinds de laatste bewoonster is overleden, is er veel veranderd op kasteel Loenersloot.

7 januari 2013
opening EYOF 2013

Nog even en het Olympisch vuur vlamt in Galgenwaard Utrecht want op 14 juli 2013 start het Europees Jeugd Olympisch Festival (www.Utrecht2013.com) (EYOF).

21 december 2012

Voorkomen dat meiden in misbruikrelaties terechtkomen en ondersteuning bieden om het patroon te doorbreken, is de doelstelling van het project Pretty Woman.

17 december 2012
banner samenvoegen provincies

‘Een man met een missie’ zo kun je minister Plasterk wel typeren. Hij moet het kabinetsplan uitvoeren om in 2015 de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samen te voegen tot een grote Randstadprovincie met 4,5 mln inwoners en 87 gemeenten.

12 december 2012
Logo Wij zijn 18

Op 30 november deelde de jury ons mee dat Utrecht niet doorgaat naar de volgende selectieronde voor Culturele Hoofdstad 2018. Eerlijk gezegd: daar had ik totaal niet op gerekend. Het was een grote teleurstelling.

10 december 2012
Mariëtte Pennarts en oud cvdK Robbertsen

Niet alleen Japanners, ook Chinezen zijn dol op de Utrechtse Nijntje. Zij reisde dan ook met ons mee, toen wij afgelopen maand een bezoek brachten aan onze zusterprovincie Guangdong.

Gedeputeerde Mariëtte Pennarts

Over Mariëtte Pennarts

Mariëtte Pennarts is gedeputeerde Cultuur, Jeugdzorg, Bestuur, Communicatie en Strategie. Zij heeft een achtergrond in communicatie en marketing...

Volg Mariëtte Pennarts