Snuffelfiets: fietsend meten met sensoren

De provincie Utrecht heeft als doel om fietsen te stimuleren én ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in de provincie zo optimaal mogelijk is. Om de luchtkwaliteit van fietsroutes in kaart te brengen is het experiment met de Snuffelfiets gestart.

Sinds juni 2019 brengen ruim 500 inwoners in de provincie Utrecht en een deel van Gelderland met een sensor op hun fiets de gefietste routes en de luchtkwaliteit onderweg in kaart. De zo verzamelde gegevens kunnen overheden helpen bij het verbeteren van de infrastructuur voor fietsers en het ontwikkelen van meer groene fietsroutes.

Presentatie resultaten in online evenement

Na 1,5 jaar zijn er door de 500 deelnemers heel wat kilometers gefietst en data verzameld. Tijd om de balans op te maken van deze experimentfase. Welke conclusies kunnen worden getrokken uit de verzamelde gegevens en de ervaringen van de deelnemers? De provincie Utrecht organiseert daarom een online evenement op zaterdag 23 januari van 13.00 tot 16.30 uur waarin met alle betrokkenen wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. Iedereen die interesse heeft kan deelnemen door zich aan te melden.

Contact

Programmamanager Claar Schouwenaar
Telefoon: 06-40894794
E-mail: claar.schouwenaar@provincie-utrecht.nl