Denk mee over ons nieuwe Utrechtse OV

In december 2025 start een nieuwe periode voor het Utrechts openbaar vervoer. Er rijden dan overal bussen en trams met het merk U-OV en nog veel meer elektrische bussen dan nu. Want we willen zo snel mogelijk schoon en stil openbaar vervoer. Het Utrechts OV is toe aan een schaalsprong. Daarom denken we ook aan meer snelle buslijnen en een ondergrondse metrotram.

De provincie Utrecht gaat op zoek naar vervoerbedrijven die voor minimaal tien jaar deze uitdaging met ons willen aangaan. Maar voordat wij onze plannen definitief maken, horen wij graag uw mening! Daarom organiseren wij tussen 16 november en 16 december een inspraakronde.

Doet u mee?

Reageer dan op de onderstaande stelling. Wilt u er wat dieper induiken? Ook dan kan. Lees onze uitgangspunten en vul de enquête in!

Vaker met bus en tram tegen een hogere prijs?
Stelling

Vaker met bus en tram tegen een hogere prijs?

Keuzen

Snel naar

Video : Denk mee over ons nieuwe OV

Denk mee over nieuw OV in de provincie Utrecht.