La Vuelta Holanda 2022

Op 19 en 20 augustus 2022 raast de Vuelta Holanda door onze mooie provincie, dé fietsregio van Europa. Samen met gemeenten, inwoners en bedrijven uit de doorkomstgemeenten maken we er vóór, tijdens en na de Vuelta een sportief, gezond en duurzaam feest van voor iedereen. Er is van alles te beleven op sportief, cultureel en culinair vlak. De provincie Utrecht is een van de ‘founding partners’ van La Vuelta Holanda.

De 77e editie van de Spaanse wielerronde  trapt op donderdagavond 18 augustus af met een ploegenpresentatie in Utrecht. Vrijdag de 19de is er een ploegentijdrit door de straten van Utrecht en een dag erna zal er een etappe dwars door onze regio gaan. De laatste dag in Nederland is de etappe Breda-Breda op zondag 21 augustus. Dat wordt een weekend lang topsport waar de wereldwijde wielerhelden door het Nederlandse landschap koersen.

Parcours door de provincie Utrecht

De tweede etappe op zaterdag 20 augustus is een 183 km lange rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen onze provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park. De karavaan rijdt ook over de start- en landingsbaan van Park Vliegbasis Soesterberg. Op deze unieke locatie zal een tussensprint gehouden worden. Een beschrijving van de exacte route van deze etappe is te vinden op: www.lavueltaholanda.com

Etappe 2 La Vuelta Holanda 2022
Route: Start ’s-Hertogenbosch, Heusden, Altena, Zaltbommel, Maasdriel, West Maas en Waal, Buren, Neder-Betuwe, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist, De Bilt en de finish in Utrecht

Maatschappelijke activiteiten 

Het is een opsteker dat een groot evenement als de Vuelta naar de provincie Utrecht komt. De samenwerkende publieke partners (de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de steden Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht), betrokken private partners, inwoners en bedrijven uit de doorkomstgemeenten maken er een sportief, gezond en duurzaam feest van voor iedereen. In de aanloop naar het Vueltaweekend was er gedurende 100 dagen een speciaal programma met allerlei van evenementen en activiteiten in Utrechtse en Brabantse steden.

Vamos Holanda! Vamos Utrecht!

Contact

Voor vragen over la Vuelta Holanda kunt u contact opnemen met de projectorganisatie via https://www.lavueltaholanda.com/contact/.

La Vuelta Holanda 2022 nieuws