CV Rob van Muilekom

Rob van Muilekom (1958) is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Amersfoort. Hij studeerde Milieuhygiëne, Planologie en Bedrijfskunde aan de Wageningen University. Rob is geen onbekende bij de provincie Utrecht. Hij was in het verleden als werkzaam als afdelingsmanager Stedelijke Ontwikkeling en Kwartiermaker Projectbureau Gebieden. Daarvoor was hij consultant bij Ingenieursbureau TAUW. Vanaf 2001 werkte hij als organisatieadviseur in de publieke sector bij BMC en dat heeft hij in 2011 voortgezet als zelfstandige en eigenaar van Van Muilekom Advies & Management.

Rob begon in 2006 zijn politieke loopbaan in de gemeente Amersfoort als raadslid voor de PvdA. In 2013 werd hij in diezelfde gemeente wethouder Wonen & Wijken, Stedelijk Beheer, Jongeren en Stedelijke Samenwerking.

In 2015 werd hij gekozen als fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten van Utrecht. Vier jaar later, in juni 2019, werd Rob geïnstalleerd als gedeputeerde Binnenstedelijke Ontwikkeling, Wonen, Cultuur en Gezonde Leefomgeving.