Cultuur en erfgoed

Onze provincie is rijk aan cultuur en erfgoed. Het vormt onze identiteit en maakt onze regio aantrekkelijk. We willen dat iedereen met cultuur kennis kan maken, de kans krijgt om mee te doen en zijn of haar talenten kan ontwikkelen. Ook zorgen we voor ons waardevolle erfgoed, zodat bewoners en bezoekers hiervan kunnen genieten, nu en in de toekomst.

Cultuur-en erfgoedprogramma 2020 -2023 'Voor Jong en Altijd'

Met het nieuwe cultuur-en erfgoedprogramma 2020 -2023 'Voor Jong en Altijd' (PDF, 17.78 MB) legt de provincie een basis voor de jaren 2020-2023.

We investeren in bibliotheken en monumenten en in archeologie en cultuureducatie. Verder zorgen we ervoor dat monumenten verduurzamen en een nieuwe maatschappelijke functie krijgen. Het molenbeleid wordt vernieuwd en varend, immaterieel en religieus erfgoed krijgen meer aandacht. Dit geldt ook voor festivals, het aanmoedigen van talentontwikkeling en nieuw museumbeleid.

Steun Utrechtse cultuur- en erfgoedsector gevolgen COVID-19

De provincie heeft na de start van de coronacrisis in 2020 een Steun- en Herstelpakket opgezet voor de cultuur- en erfgoedsector. In totaal is er 8 miljoen euro vrijgemaakt waarvan de afgelopen jaren meer dan 400 verschillende initiatieven ondersteund. 2023 is het laatste jaar dat wordt gebruikt om de sector verder te laten herstellen.

Bekijk de video van gedeputeerde Rob van Muilekom voor een terugblik.

Nieuws

Nieuwsoverzicht Cultuur en erfgoed
Nieuwsoverzicht Cultuur en erfgoed