Cultuur en erfgoed

Onze provincie is rijk aan cultuur en erfgoed. Het vormt onze identiteit en maakt onze regio aantrekkelijk. We willen dat iedereen met cultuur kennis kan maken, de kans krijgt om mee te doen en zijn of haar talenten kan ontwikkelen. Ook zorgen we voor ons waardevolle erfgoed, zodat bewoners en bezoekers hiervan kunnen genieten, nu en in de toekomst.

Cultuur-en erfgoedprogramma 2020 -2023 'Voor Jong en Altijd'

Met het nieuwe cultuur-en erfgoedprogramma 2020 -2023 'Voor Jong en Altijd' (PDF, 17.78 MB) legt de provincie een basis voor de jaren 2020-2023.

We investeren in bibliotheken en monumenten en in archeologie en cultuureducatie. Verder zorgen we ervoor dat monumenten verduurzamen en een nieuwe maatschappelijke functie krijgen. Het molenbeleid wordt vernieuwd en varend, immaterieel en religieus erfgoed krijgen meer aandacht. Dit geldt ook voor festivals, het aanmoedigen van talentontwikkeling en nieuw museumbeleid.

Het 'Verhaal van Utrecht', streek- en kasteelmusea

De streek- en kasteelmusea nemen een speciale plek in in het Utrechtse erfgoedlandschap. Zij bewaren én vertellen het 'Verhaal van Utrecht', de geschiedenis van de provincie Utrecht. In het beleidskader 'Beter in verbinding' staat hoe de provincie ervoor wil zorgen dat de positie van de streek- en kasteelmusea sterker wordt en dat ze toekomstbestendig worden.

Bij alle activiteiten werken we samen met onze partners en Utrechtse gemeenten.

Nieuws

Nieuwsoverzicht Cultuur en erfgoed
Nieuwsoverzicht Cultuur en erfgoed