Organisatie

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie. Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft.

Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. We zetten onze deskundigheid in, bieden ruimte aan anderen en pakken waar nodig de regie. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht, nu en in de toekomst, fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom spelen we slagvaardig in op ontwikkelingen in de samenleving en zorgen we voor een goede balans tussen groen en groei.

Snel naar

 • Provinciehuis ingang

  Wat doet de provincie?

  Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft.

 • provincie Utrecht topografie en gemeentegrenzen (jan 2019)

  Over het gebied

  De provincie Utrecht beslaat zo'n 1554 vierkante kilometer, kent 26 gemeenten met samen circa 1,32 miljoen inwoners.

 • Paushuize, een belangrijk monumentaal pand in de Nederlandse stad Utrecht

  Paushuize

  De provincie Utrecht is de trotse eigenaar van het monumentale Paushuize en zorgt goed voor dit cultureel erfgoed.

 • geld, euro

  Financiën

  De provincie werkt met gemeenschapsgeld om haar taken uit te voeren op het gebied van o.a. wonen, mobiliteit, landschap en natuur.