Gast van de Staten

Wilt u een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten van uw provincie debatteren over zaken die spelen in Utrecht? Wilt u weten hoe een Statenlid invloed uitoefent op het beleid? Meld u zich dan aan als “Gast van de Staten”, en krijg een kijkje achter de schermen. U wordt dan uitgenodigd om op een woensdag een Statenvergadering bij te wonen.

Programma

Het programma voor u als “Gast van de Staten” is als volgt. Om 09.30 uur wordt u ontvangen door een  aantal Statenleden en krijgt u een  korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Tijdens de rondleiding door het provinciehuis vertellen zij u meer over het Utrechtse parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie. Om 10.30 uur start een Statenvergadering die u kunt bijwonen. Rond 12.00/12.30 uur zal de vergadering even geschorst worden en bieden wij u een gezamenlijke lunch aan, waarbij u alle ruimte heeft om met de Statenleden in gesprek te gaan.

Belangstelling?

Op dit moment worden geen bijeenkomsten georganiseerd,. Zodra de nieuwe agenda bekend is, wordt hier de mogelijkheid geboden om in te schrijven.

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met de Statengriffie
E-mail: statengriffie@provincie-utrecht.nl
Telefoon: 030 258 23 67