Gast van de Staten

Wil je een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten van jouw provincie debatteren over zaken die spelen in Utrecht? Wil je weten hoe een Statenlid invloed uitoefent op het beleid? Meld je dan aan als “Gast van de Staten” om op een woensdag de Statenvergadering bij te wonen en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Programma

Het programma bestaat uit een korte rondleiding en uitleg, het bijwonen van de Statenvergadering in de ochtend en een gezamenlijke lunch.

Om 09.30 uur word je ontvangen door een aantal Statenleden. Je krijgt een korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Tijdens de rondleiding door het provinciehuis vertellen de Statenleden je meer over het Utrechtse parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie.

Om 10.30 uur start de Statenvergadering. Rond 12.30 uur wordt de vergadering geschorst voor de lunch en heb je de gelegenheid om met Statenleden in gesprek te gaan. Na afloop van de lunch eindigt het programma "Gast van de Staten", maar ben je nog van harte welkom om het vervolg van de Statenvergadering bij te wonen. 

Belangstelling?

Mocht je vragen hebben over "Gast van de Staten" dan kun je contact opnemen met de Statengriffie.  

E-mail: roel.breet@provincie-utrecht.nl
Telefoon: 06 43 24 64 02

Gast van de Staten.