Gast van de Staten

Wilt u een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten van uw provincie debatteren over zaken die spelen in Utrecht? Wilt u weten hoe een Statenlid invloed uitoefent op het beleid? Meld u zich dan aan als “Gast van de Staten” om op een woensdag de Statenvergadering bij te wonen en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Programma

Het programma voor u als “Gast van de Staten” bestaat uit een korte rondleiding en uitleg, het bijwonen van de Statenvergadering in de ochtend en een gezamenlijke lunch. Om 09.30 uur wordt u ontvangen door een aantal Statenleden. U krijgt een korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Tijdens de rondleiding door het provinciehuis vertellen de Statenleden u meer over het Utrechtse parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie. Om 10.30 uur start de Statenvergadering. Rond 12.30 uur wordt de vergadering geschorst voor de lunch en heeft u de gelegenheid om met Statenleden in gesprek te gaan. Na afloop van de lunch eindigt het programma "Gast van de Staten", maar bent u van harte welkom om het vervolg van de Statenvergadering bij te wonen. 

Belangstelling?

Vanwege de coronamaatregelen organiseren we het programma "Gast van de Staten" tot nader order niet. Houd deze pagina in de gaten voor de eerstvolgende data waarop u zich kunt aanmelden.

Mocht u vragen hebben over "Gast van de Staten" dan kunt u contact opnemen met de Statengriffie.  

E-mail: statengriffie@provincie-utrecht.nl
Telefoon: 030 258 23 67

Gast van de Staten.