Hervatting werkzaamheden doorfietsroute Utrecht - IJsselstein

Vanaf maandag 20 november gaat aannemer Jos Scholman Infra B.V. verder met de werkzaamheden aan de Baronieweg in IJsselstein. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein, waarvoor in IJsselstein zo’n 3 kilometer fietspad wordt aangepast. Vanwege onverwachte omstandigheden zijn deze werkzaamheden in september stilgelegd.  

Een omleidingsbord voor fietsers

Houten walkant voor stevig fietspad

Vanaf maandag 20 november brengt de aannemer beschoeiing – een houten walkant - aan langs de sloot van de Baronieweg tussen de aansluiting met het Basiliekpad en het Willem van Oranjeplein. Hierdoor ontstaat een stevig talud, dat ervoor zorgt dat de grond onder en naast het nieuwe fietspad niet wegzakt. Zodra de beschoeiing is aangebracht, kan het fietspad worden aangelegd en/of geasfalteerd.

Fietspad blijft afgesloten

Om de werkzaamheden aan dit deel van de Baronieweg te kunnen uitvoeren, is het fietspad net als afgelopen weken afgesloten. Fietsers volgen ook dezelfde fietsomleidingsroute die met gele borden staat aangegeven. De autorijbaan blijft gewoon toegankelijk voor het autoverkeer. 

Planning

Naar verwachting zijn deze werkzaamheden vrijdag 22 december eind van de dag klaar. Daarna is het fietspad weer toegankelijk voor het fietsverkeer. Vanaf maandag 8 januari volgen de werkzaamheden aan de andere delen van de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein.

Blijf op de hoogte

De voortgang van de werkzaamheden is online te volgen via de app 'Doorfietsroute IJsselstein'. Deze app is gratis downloaden vanuit de App Store en de Play Store. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X (voorheen Twitter).

Voor persinformatie: 

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01