IJsselsteinse deel doorfietsroute Utrecht - IJsselstein geopend

Vanmiddag is de oplevering van het IJsselsteinse deel van de doorfietsroute Utrecht – IJsselstein gevierd. Het fietspad langs de Baronieweg/Parallelweg is in opdracht van de provincie Utrecht afgelopen half jaar verbreed en verbeterd. Het gaat in het totaal om een kleine 3 kilometer tussen het Basiliekpad en de Zavelweg.

Doorfietsroute Utrecht - IJsselstein

De opening vond plaats nabij het terrein van Terberg aan de Industrieweg. BMX-er en oud wereldkampioen Sietse van Berkel verzorgde een openingsact. Kinderen uit de omgeving waren uitgenodigd om onder leiding van Sietse zelf ook te fietsen over het BMX-parcours. Na toespraken van wethouder Peter Bekker (gemeente IJsselstein), projectmanager doorfietsroutes Eelco van Ruiten (provincie Utrecht) en René Stekelenburg (aannemer Jos Scholman) konden aanwezigen een stukje fietsen over het vernieuwde fietspad van de doorfietsroute. Hiermee was het IJsselsteinse deel van de doorfietsroute Utrecht – IJsselstein officieel geopend. 

Over de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein

De doorfietsroute tussen Utrecht en IJsselstein is een van de negen doorfietsroutes die in de provincie Utrecht worden aangelegd en loopt vanaf IJsselstein via Nieuwegein (ziekenhuis en winkelcentrum Cityplaza) naar station Utrecht Vaartsche Rijn en sluit aan op de Singelring. De totale route is 12 kilometer. 
De rest van het jaar en ook in 2025 vinden er werkzaamheden plaats aan delen van de doorfietsroute in Nieuwegein en Utrecht. De planning is om de doorfietsroute in 2025 in zijn geheel te openen. 

Waarom doorfietsroutes

Om vlot, veilig en prettig tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden en straten waar de weg gedeeld wordt door fietsers en automobilisten. We zorgen voor een comfortabeler en waar mogelijk breder wegdek en brengen herkenbare belijning en wegwijzers aan. Zo wordt het nog aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes 

Voor persinformatie:
jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33