Werkzaamheden aan fietspad Baronieweg in IJsselstein

Op dinsdag 19 en woensdag 20 december vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan het fietspad van de Baronieweg in IJsselstein. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein, waarvoor in IJsselstein zo’n 3 kilometer fietspad wordt aangepast.

Asfalteermachine van aannemer Scholman

Afsluiting fietspad Baronieweg

Afgelopen periode is het fietspad van de Baronieweg tussen het Basiliekpad en de rotonde Willem van Oranje verbreed met het oog op de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein. Het wegdek op dit deel van het fietspad kan nu opnieuw worden geasfalteerd. Dit gebeurt op 19 en 20 december. Tijdens deze asfalteringswerkzaamheden is het fietspad van de Baronieweg net als afgelopen weken afgesloten. Fietsers volgen dezelfde fietsomleidingsroute die met gele borden staat aangegeven. De autorijbaan blijft gewoon toegankelijk voor het autoverkeer.

Vanaf 22 december fietspad weer open

Vanaf vrijdag 22 december is het fietspad van de Baronieweg tussen het Basiliekpad en de rotonde Willem van Oranje weer open. Het fietspad is nog niet helemaal klaar, maar wel weer toegankelijk.  De laatste (roodroze) laag asfalt wordt naar verwachting in april 2024 aangelegd wanneer de hele doorfietsroute klaar is om geasfalteerd te worden. Tot die tijd heeft het fietspad een zwarte kleur.

Vanaf 9 januari volgende deel werkzaamheden

Op dinsdag 9 januari start aannemer Jos Scholman - onder voorbehoud van het weer - met het volgende deel van de werkzaamheden aan de doorfietsroute. Het gaat hier om het verbreden van het fietspad van de Baronieweg vanaf de rotonde Willem van Oranje tot de aansluiting met de Nijverheidsweg. Buurtbewoners krijgen hierover nog een brief met informatie. Tijdens de werkzaamheden geldt er vanaf dinsdag 9 januari een omleiding voor fietsers. Deze wordt aangegeven met omleidingsborden.

Blijf op de hoogte

De voortgang van de werkzaamheden is online te volgen via de app 'Doorfietsroute IJsselstein'. Deze app is gratis downloaden vanuit de App Store en de Play Store.

Snel, veilig en comfortabel fietsen tussen IJsselstein en Utrecht

Bovengenoemde werkzaamheden maken onderdeel uit van aanleg van de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein. Met doorfietsroutes verbreden we bestaande fietspaden en verbinden deze beter met elkaar. Daarmee wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden tussen huis of werk de fiets te pakken. 

Voor persinformatie: 

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01