Afsluiting Monnikenboschpad in Amersfoort

Vanaf maandag 27 mei vinden er werkzaamheden plaats aan het Monnikenboschpad in Amersfoort voor de aanleg van de doorfietsroute Utrecht - Amersfoort. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet het Monnikenboschpad tijdelijk worden afgesloten.

Een omleidingsbord voor fietsers

De werkzaamheden zijn een vervolg op de werkzaamheden die aannemer KWS Infra in 2023 in opdracht van de provincie Utrecht heeft uitgevoerd aan andere gedeeltes van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort.   

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats aan het Monnikenboschpad tussen de Oude Leusderweg en de Barchman Wuytierslaan. Het bestaande (asfalt) fietspad wordt verwijderd en vervangen door een nieuw breder fietspad van beton. Een deel van het nieuwe fietspad wordt verlegd richting het spoor en komt hierdoor iets verder van het Dierenpark Amersfoort te liggen. 

Afsluiting en omleidingsroute

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet het Monnikenboschpad tussen de Oude Leusderweg en de Barchman Wuytierslaan tijdelijk worden afgesloten:

  • Van 27 mei tot 14 juni 17.00 uur;
  • Van eind juli tot eind november. 

Fietsers worden tijdens de afsluiting omgeleid via de Oude Leusderweg, de Zandlaan en het Pinetumpad. De omleidingsroute staat met borden aangegeven. 

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd achter elkaar hard regent. Als de planning onverhoopt wijzigt, krijgt u daarvan bericht.

Blijf op de hoogte via de KWS-app bouwapp

Met de KWS-app kunt u de hoogte blijven van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. U kunt de KWS-app gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’, open het project en klik op ‘volgen’. U ontvangt dan een bericht van ons zodra er nieuws is. 

Waarom doorfietsroutes?

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden en straten waar de weg gedeeld wordt door fietsers en automobilisten. We zorgen voor een comfortabeler en waar mogelijk breder wegdek en brengen herkenbare belijning en wegwijzers aan. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. De doorfietsroute Utrecht – Amersfoort is een van de negen doorfietsroutes die wordt aangelegd. Meer informatie over de doorfietsroutes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes      

Voor persinformatie:

jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33