Informatiebijeenkomst werkzaamheden N225 en Centrum Elst

De provincie Utrecht wil in 2025 groot onderhoud uitvoeren aan de Utrechtsestraatweg/Rijksstraatweg (N225) van Elst tot Rhenen. Daarnaast maakt de gemeente Rhenen plannen voor het plein in de Schoolweg. De gemeente en provincie houden daarom op maandag 24 juni een inloopavond om meer te vertellen over deze plannen.

N225 in Elst

De inloopavond vindt plaats bij MFG Het Bestegoed in Elst (Tabaksweg 20). Bezoekers kunnen van 19:00 tot 21:00 uur binnenlopen. Op deze avond staan de projectteams voor u klaar om de plannen toe te lichten en al uw vragen te beantwoorden. Er is geen vast programma en aanmelden is niet nodig. 

Utrechtsestraatweg (N225 buiten de bebouwde kom)

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wordt de maximale snelheid tussen Elst en Rhenen over de gehele weg teruggebracht naar 60 km/u. De bovenste laag asfalt van de weg wordt opnieuw aangelegd en waar mogelijk het fietspad tussen Remmerden en Rhenen verbreed. Verder komen er maatregelen om de weg veiliger te maken, zoals met verkeersplateaus (verhogingen in de weg). Ook kijkt de provincie of het mogelijk is om een chicane (bocht) in de weg aan te brengen.

Rijksstraatweg (N225 binnen de bebouwde kom)

Binnen de bebouwde kom van Elst wordt op korte termijn de veiligheid op en om de weg verbeterd. Denk daarbij aan extra markeringen en aanpassen van de belijning. Deze maatregelen zijn tot stand gekomen na overleg met Veilig door Elst (VDE). 

Herinrichting Schoolweg – Elst

Het plein in de Schoolweg, voor de supermarkt en bakker, wordt opnieuw ingericht. Doel van de nieuwe inrichting is om de veiligheid en samenhang rond het plein met de winkels te verbeteren. Dit plan is in samenwerking met de Dorpsraad Vereniging Dorpsbelang Elst tot stand gekomen. 

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de N225 is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/N225 en https://www.rhenen.nl/info-over-de-gemeente/werkzaamheden-in-rhenen/herinrichting-schoolweg-elst

Voor persinformatie:
jeffrey.tijdhof@provincie-utrecht.nl, 06 39 63 22 46