Nieuwe Dolderseweg (N238) afgesloten door werkzaamheden

Van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur is de Nieuwe Dolderseweg (N238) afgesloten door wegwerkzaamheden. De weg is afgesloten tussen de Pleineslaan in Den Dolder en de Van Ostadelaan in Huis ter Heide. Daarnaast is de weg in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 mei afgesloten voor voorbereidende werkzaamheden.

waarschuwingsbord wegwerkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht. Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt op de rotonde bij de Hertenlaan vervangen en nieuwe markering aangebracht. Daarnaast werken we aan de berm langs de Van Ostadelaan. 

Afsluiting en omleiding

De weg is het gehele weekend afgesloten tussen de Pleineslaan en Van Ostadelaan. Doorgaand verkeer volgt een omleiding over de N238, de N234, de A27 en de A28. Deze staat met borden aangegeven. 

Voor bestemmingsverkeer komt een tijdelijke doorsteek tussen de Hertenlaan en de Hindelaan, zodat verkeer daar kan passeren. Woningen aan de Hindelaan, Hertenlaan, Schaapskooi, Elandlaan en Van Weerden Poelmanlaan zijn bereikbaar via het industrieterrein aan de Fornheselaan.

De fietsoversteek bij de rotonde is afgesloten. Fietsers maken gebruik van de Dolderseweg en kunnen oversteken bij de Hertenlaan. De nood- en hulpdiensten maken bij calamiteiten gebruik van de parallelweg. We zetten verkeersregelaars in om dit in goede banen te leiden. 

Afgelopen weekend heeft de Versluys Groep in opdracht van de provincie Utrecht werkzaamheden uitgevoerd aan de rotonde Hertenlaan (N238). Vanwege hevige regenval zijn niet alle werkzaamheden op tijd afgerond. De markering op de weg wordt aangebracht in de avond en nacht van donderdag 30 mei op vrijdag 31 mei van 20.00 tot 03.00 uur. De weg zal dan afgesloten zijn, zoals eerder hierboven beschreven. 

Voorbereidende werkzaamheden

In voorbereiding op de weekendwerkzaamheden wordt de weg in de nacht van dinsdag 21 mei van 20.00 uur tot woensdag 22 mei 05.00 uur ook afgesloten. De opstaande randen die de afscheiding vormen tussen de rijbanen worden verwijderd. Het verkeer volgt dan ook bovengenoemde omleiding. 

Van woensdagochtend 22 mei tot vrijdagavond 24 mei is één rijstrook van de rotonde beschikbaar. De weg blijft dan open, maar er kan kortdurende vertraging zijn.

Door de slechte weersomstandigheden op dinsdag 21 mei, verplaatsen we de voorbereidende werkzaamheden naar de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 mei. De weg zal afgesloten zijn van 20:00 tot 05:00 uur, zoals hierboven verder beschreven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden voorkomen waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr op X.

Voor persinformatie:
jeffrey.tijdhof@provincie-utrecht.nl, 06 39 63 22 46