Rioolinspectie N408 tussen Utrecht en Nieuwegein

Langs de N408 tussen Utrecht en Nieuwegein wordt van maandag 24 juni tot en met donderdag 4 juli een rioolinspectie uitgevoerd. De weg is niet dicht, maar de werkzaamheden kunnen wel kortdurende hinder opleveren. 

rioolinspectie

Van der Velden Rioleringsbeheer voert in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan het riool, zoals reinigen en inspecteren. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer met een rijdende afzetting. Al het verkeer kan het werk passeren. 

Planning

De werkzaamheden vinden plaats op de Laagravenseweg/Plettenburgerbaan (N408) tussen de kruising met de Houtenseweg (N409) en de kruising met de Martinbaan in Nieuwegein. De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 10:00 en 15:00 uur, dus buiten de spits. 

Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang. 

Nachtwerkzaamheden

Naast de werkzaamheden overdag zal in de nacht van 27 op 28 juni gewerkt worden. Tijdens de werkzaamheden tussen donderdag 27 juni 21:00 en vrijdag 28 juni 06:00 uur worden afzettingen geplaatst en zal een verkeersstop van maximaal tien minuten plaatsvinden. Deze maatregelen worden 's nachts uitgevoerd om de verkeershinder tot een minimum te beperken. De vertraging kan oplopen tot tien minuten. 

Inspectie geeft inzicht 

De werkzaamheden langs de N408 maken deel uit van het jaarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de inspectieputten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op X.

Voor persinformatie:
jeffrey.tijdhof@provincie-utrecht.nl, 06 39 63 22 46