De provincie zet samen met haar partners in op het remmen van de bodemdaling in het Veenweidegebied. Provinciale Staten hebben ingestemd met een plan om daar 13 miljoen euro in te investeren. Daar komt nog eens 18 miljoen euro bij uit Rijksgelden.
In de komende twintig jaar komen er zo’n 145.000 woningen bij in onze provincie. Hoe kan parkinclusief ontwikkelen ervoor zorgen dat bij woningbouw de natuur behouden blijft?
In Nieuwegein, aan de Lekdijk, wacht een mooie, maar uitdagende klus. Het gaat om de dijkversterking van de Lekdijk: vanaf het Culemborgse veer tot de Prinses Beatrixsluis wordt het hele gebied opnieuw ingericht. Met veel partijen, verschillende wensen en een enorm traject waar tijdsdruk op zit. Deze dijkversterking wordt aangegrepen om het gebied verder te ontwikkelen.
De planvorming voor de gebiedsontwikkeling Grebbedijk kan van start, nu het voorkeursalternatief definitief is. Voor het Utrechtse deel van de dijk houdt dit onder andere in dat het historische Hoornwerk aan de Grebbedijk in Rhenen wordt opgeknapt.
De provincie Utrecht zet samen met haar partners in op het remmen van de bodemdaling in het Veenweidegebied. De maatregelen om het doel te bereiken staan in het Uitvoeringsprogramma Bodemdaling 2020-2023. Het provinciebestuur wil 13 miljoen euro investeren.
Hoe gaan boeren in landen over de hele wereld om met een dalende bodem? En wat kunnen wij van hen leren? Melkveehouder Rick de Vor uit Snelrewaard deed onderzoek naar boeren op veengrond, het afremmen van bodemdaling en mogelijke verdienmodellen.
In 2050 wil de provincie Utrecht klimaatbestendig en waterveilig zijn. De provincie komt daarom met een programmaplan waarin de ambities en de te nemen stappen voor de komende vier jaar zijn uitgewerkt.