Doorfietsroutes

Om vlot, veilig en comfortabel in de provincie Utrecht te kunnen fietsen, werkt de provincie aan een regionaal fietsnetwerk (circa 1.500 km). Een belangrijk onderdeel van het regionaal fietsnetwerk zijn de doorfietsroutes (verwachte km: circa 150 ). De provincie legt samen met gemeenten nieuwe doorfietsroutes aan.

Dit doen we door bestaande fietspaden te verbeteren en aan elkaar te verbinden. Daarmee wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of u nu snel of rustig fietst. Fietsen is gezond, goed voor het milieu en neemt minder ruimte in beslag dan de auto.

Digitale kaart met doorfietsroutes (storymap)

De provincie Utrecht heeft een website met alle actuele informatie over de doorfietsroutes in de regio Utrecht. Per doorfietsroute vindt u informatie zoals sfeerbeelden, ontwerpen, onderzoeken, bestuurlijke overeenkomsten, de planning en mogelijkheden om mee te denken, net als de laatste updates. Heeft u een vraag of opmerking over een van de doorfietsroutes? Of over doorfietsroutes in het algemeen? Prik dan uw vraag op de storymap via het tabblad “prik uw vraag”!

Bezoek hier de digitale kaart.

Contact

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van doorfietsroutes in de regio Utrecht? Neem dan contact op met omgevingsmanagers via fiets@provincie-utrecht.nl.

Nieuws

Nieuwsoverzicht doorfietsroutes
Nieuwsoverzicht doorfietsroutes