Steunpakket Utrechtse cultuur- en erfgoedsector

De provincie heeft een steunpakket voor de cultuur- & erfgoedsector gedurende de coronacrisis. Een totaalbedrag van 6 miljoen euro is beschikbaar. Hiervan is ruim 5 miljoen uitgegeven in de 1e  en 2e ronde (2020 en 2021) aan in totaal 200 diverse aanvragen. Begin 2022 start de 3e ronde van het steunpakket.

Cultuur- en erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht, die als gevolg van de coronacrisis zwaar zijn getroffen, kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. De inhoud van het steunpakket is afgestemd met gemeenten, fondsen, het rijk en de culturele sector. Daarmee zorgen we gezamenlijk voor een zo’n dekkend mogelijk vangnet.

Hoe gaat het met..?

Ondanks coronacrisis wordt er in de cultuur sector niet stil gezeten. We gingen langs bij een aantal organisaties om te horen hoe het met ze gaat en hoe ze zijn omgegaan in deze onzekere tijden. Bekijk hieronder de video's over Studio Figur en Kunst Centraal.

Vragen?

Culturele instellingen kunnen met hun vragen terecht bij de provincie via het e-mailadres  cultuur@provincie-utrecht.nl.