Sport en bewegen

Sport is overal in onze provincie. Voetballers staan in het weekend samen op het veld, hardlopers vormen een vertrouwd onderdeel in het straatbeeld, stadsparken zijn het decor van groepslessen en wielrenners toeren door ons landschap. Veel inwoners sporten en bewegen geregeld, maar er is ook nog genoeg te winnen. Daarom zet de provincie zich in voor een duurzame, inclusieve en toekomstbestendige sportomgeving. In het Beleidskader Sport en Bewegen 2021 - 2025 staat met welke ambities, acties en middelen de provincie tot en met 2025 gaat bijdragen aan een sterker sport- en beweegklimaat.

Provinciaal Sportakkoord Utrecht

Veel landelijke en Utrechtse organisaties hebben vergelijkbare ambities voor sport en bewegen. Samenwerking en bundeling van krachten helpen om onze ambities te realiseren. Daarom heeft de provincie het initiatief genomen om samen met haar partners een Provinciaal Sportakkoord Utrecht op te stellen. Binnen dit Sportakkoord werken we samen met ruim 56 organisaties, waaronder gemeenten, sportorganisaties en onderwijs- en zorginstellingen. Samen zorgen we ervoor dat nog meer mensen in de provincie gaan sporten en bewegen en dat dit een integraal onderdeel van de maatschappij blijft.

De vier thema's van het Sportakkoord

Contact

Heeft u een vraag? U kunt die stellen via: sport@provincie-utrecht.nl.

Nieuwsbrief Provinciaal Sportakkoord Utrecht

Wij publiceren vier keer per jaar een nieuwsbrief over het Provinciaal Sportakkoord Utrecht. Hierin houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame sport, inclusieve sport, sporten in de openbare ruimte en gezondheid en preventie in de provincie Utrecht. De laatste edities kunt u hieronder teruglezen.

U kunt zich aanmelden voor deze nieuwsbrief door uw e-mailadres in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met een link om uw inschrijving te bevestigen.

Bekijk de laatste nieuwsbrieven

Voor meer informatie verwijzen wij naar ons Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
*  reCAPTCHA code:
 
 

Nieuws