Inloopavond onderzoek toekomst kruispunt Doorn

De gemeente Utrechtse Heuvelrug en provincie Utrecht houden op woensdag 24 april een inloopavond over het onderzoek naar de toekomst van het kruispunt in het centrum van Doorn. Het gaat om de kruising van de Dorpsstraat (N225) met de Langbroekerweg/Amersfoortseweg (N227). De inloopavond vindt plaats in de raadszaal van het Cultuurhuis in Doorn. Bezoekers kunnen van 19:00 tot 21:30 uur binnenlopen.

Kruispunt in centrum van Doorn. Kruising tussen de N225 en N227.

De directe aanleiding voor het onderzoek is de wens om voor de Doorfietsroute Utrecht Science Park – Veenendaal een goede inpassing te vinden. Verder zijn er op dit moment verschillende aandachtspunten. Denk aan: slechte doorstroming, filevorming, onveilige verkeerssituaties en weinig ruimte op het kruispunt. Ook zijn er zorgen over de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Mensen ervaren overlast door het verkeer en de wens van de gemeente is om de leefbaarheid te verbeteren. 

Het onderzoek loopt tot het najaar van 2024 en wordt uitgevoerd door ingenieursbureau Arcadis. Tijdens de inloopavond gaat Arcadis met aanwezigen in gesprek over de resultaten van de eerste verkenning van de problemen op en rond het kruispunt. Deze verkenning toetst het ingenieursbureau bij bewoners, ondernemers en bezoekers van Doorn. De gemeente, provincie en Arcadis nodigen hen daarom uit om tijdens de inloopavond hun zorgen, meningen en ideeën te delen. 

Meer informatie

Kunt u niet bij de inloopavond zijn en wilt u wel meedenken over de toekomst van het centrale kruispunt in Doorn? Stuur dan een e-mail met uw ideeën naar postbusadviesmobiliteit@heuvelrug.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.heuvelrug.nl/kruispuntdoorn

Voor persinformatie:
jeffrey.tijdhof@provincie-utrecht.nl, 06 39 63 22 46