2500 bedrijven uit de regio (inclusief de Gooi- en Vechtstreek) mogen tot en met 9 juni 2023 gratis de digitale Circulaire Volwassenheidsmeting invullen. De provincie geeft hen zo inzicht in hun circulaire ontwikkeling.
Er zijn flinke tekorten op de arbeidsmarkt in belangrijke sectoren in de provincie. Door samenwerking van bedrijfsleven, onderwijs en overheid krijgt talent de ruimte in de provincie. De eerste resultaten zijn positief!
Provincie Utrecht is elektrische bussen aan het ontwikkelen en uitrollen bij Qbuzz. In samenwerking met Hogeschool Utrecht en vijf Europese regio’s zijn bijvoorbeeld batterijen uit e-bussen aan een tweede leven begonnen door ze als buffer te gebruiken bij pieken in het energienet. Europa financiert mee.
Vanaf het begin van de Europese programmaperiode 2014-2020 tot de peildatum 1 september 2022 is bijna 925 euro miljoen Europese subsidie toegekend aan 1318 verschillende organisaties in de regio Utrecht.
In de provincie zijn duizenden MKB-bedrijven actief, die zorgen voor veel werk. Deze bedrijven hebben soms hulp nodig als er opvolging nodig is, bijvoorbeeld in verband met pensionering.
De Europese Commissie heeft regio Utrecht aangewezen als regio met de grootste concurrentiekracht. Voor de Regional Competitiveness Index vergeleek ze het vestigingsklimaat in 234 Europese regio’s.
Op weg naar een geheel circulaire economie in 2050 hebben wij twee onderzoeken laten doen: hoe gaat het op dit moment? En hoe kunnen we bedrijven helpen circulair te worden met een ketenregisseur?
Het is goed leven in de provincie Utrecht. Uit de Regionale Monitor Brede Welvaart van het CBS blijkt dat Utrecht op veel thema’s hoog scoort. Er zijn natuurlijk ook kansen voor verbetering.
“Bouwen aan de toekomst” : hoe doen we dat? Studenten bouwkunde, bestuurders, docenten en samenwerkingspartners voerden bij MBO Utrecht een gesprek over onderwijs, arbeidsmarkt en duurzaam bouwen.