De provincie Utrecht krijgt 249 miljoen euro van het Rijk voor de uitvoering van projecten die bijdragen aan een toekomstbestendig en gezond landelijk gebied.
Maar liefst 500 boeren en erfeigenaren hebben inmiddels gebruik van gemaakt van een Plattelandscoach. De onafhankelijke coaches helpen agrariërs bij het toekomstbestendig maken van hun onderneming.
Innovatie in de landbouw ontstaat vaak door samenwerking tussen agrariërs onderling of met een kennispartij erbij. Provincie Utrecht stimuleert deze samenwerking met subsidie en stelt 4,6 miljoen beschikbaar.
Het provinciebestuur heeft aangegeven PAS-melders voorrang te willen geven bij de uitgifte van de stikstofruimte. Vrijgekomen stikstofruimte kan worden opgeslagen in de Utrechtse stikstofdepositiebank.
Met een speciaal ontwikkeld beloningssysteem, de Utrechtse Melkveehouders Boeren Beter (UMBB), gaat de provincie melkveehouders ondersteunen bij en aanzetten tot meer natuurinclusieve kringlooplandbouw.
De provincie heeft naar een oplossing gezocht die ervoor zorgt dat de instroom van vers en gezond voedsel voor alle 17 Utrechtse voedselbanken aanzienlijk en structureel verbetert.
Boer Ramona Schalkwijk en haar bedrijf leveren de kaas voor het eerste ‘Broodje Utrecht’. Een broodje dat ontstond door het project voor meer eten uit de regio ‘Samen eten we de provincie Utrecht mooier’. Ze vertelt waarom!
Met de ondertekening van het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’ zetten 17 verschillende Utrechtse organisaties zich in voor lokaal en duurzaam voedsel in bedrijfsrestaurants.
Groen is gezellig, gezond en rustgevend. Daarom helpt de Groene Buurtbon mensen in de provincie Utrecht bij het vergroenen van hun buurt of wijk. Wilt u ook meer planten en bloemen in uw buurt? Vraag een Groene Buurtbon van maximaal € 1.000 aan.