Lokaal, gezond en duurzaam eten. Dat willen we allemaal. Daarom hebben bijna 20 organisaties het convenant ‘Samen eten we provincie Utrecht mooier’ ondertekent. Dankzij deze samenwerking stimuleren zij gezond en duurzaam eten uit de korte keten, en daarmee het eten van producten uit de regio, in Utrechtse bedrijfsrestaurants.
Het doel van het convenant is om samen stappen te zetten om zo de gewenste landbouw- en voedseltransitie in de provincie te stimuleren. Om de samenwerking concreet te maken sloegen de provincie Utrecht, MVO Nederland, Eric van Veluwen en Lokalist de handen ineen en ontstond zo het ‘Broodje Utrecht’. Het heerlijke broodje dat jij in je hand hebt. Dit is een ambachtelijk broodje, eerlijk geprijsd en samengesteld met mooie Utrechtse producten. Het broodje is een groot succes met meer dan 25.000 verkochte broodjes.
Het broodje komt tegemoet aan de uitdagingen in de landbouw: de boer die duurzamer wil ondernemen, kan dat alleen als op lange termijn afzet is gegarandeerd om duurzame en natuurlijke inspanningen te bekostigen. Voedsel-inkopende bedrijven willen wel bijdragen aan de natuur, maar vinden dat nog lastig concreet te maken. Mede dankzij het Broodje Utrecht worden hier mooie stappen in gezet.
Meer informatie over het Broodje Utrecht. Het Broodje is te bestellen bij de Lokalist.
Meedoen kan nog steeds
De ondertekening van het convenant is het begin van een meerjarige samenwerking. Hierin gaan we verder met deelnemers aan de slag om concrete afspraken te maken tussen voedselproducenten, bedrijven en cateraars. Bedrijven met interesse kunnen zich nog steeds aansluiten.
Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Dit kan door contact op te nemen met Ellen Ertmann, Dealmaker Korte Keten van de provincie Utrecht via ellen.ertmann@provincie-utrecht.nl.