De Voedselagenda 2021-2023 van de provincie Utrecht staat voor het verduurzamen van de voedselsector op regionaal niveau. Dat betekent, dat we het produceren van voedsel in de korte keten stimuleren. Zo produceren we toekomstbestendig en gezond en houden we het platteland vitaal. Geen verre transporten, maar gewoon de producten van de lokale boer op ons bord. Dat zorgt voor een verbinding tussen ons als consument en de boer. En het heeft impact op onze gezondheid. Met de Voedselagenda zetten we dan ook in op het voedselvaardig maken van burgers. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, gezondere en duurzamere voedselkeuzes kan maken.
In 2024 is de Voedselagenda herijkt en we worden onderdeel van het uitvoeringsprogramma Landbouw, Voedsel en Natuurinclusief. We blijven ons focussen op onze huidige projecten en blijven ons inzetten voor het verduurzamen van de voedselsector en het belang van korte ketens en lokaal, duurzaam ondernemerschap. Meer informatie is binnenkort te vinden op deze webpagina.
Bekijk ook
Hoe basisschool 't Schateiland in Utrecht werkt aan een voedselbosje, hoe Utrechtse melkveehouders op Inspiratietour gingen, en het verhaal van de makers van het eerste 'Broodje Utrecht'.
Nieuws en verhalen
-
De oogst van provinciaal voedselbeleid
Na vier jaar Voedselagenda wordt de balans opgemaakt. Wat is er allemaal bereikt? Van lokale broodjes tot een educatief voedselbos. Samen zijn er stappen gezet naar een duurzamer voedselsysteem. -
‘Broodje Utrecht’ en de samenwerking naar een duurzame landbouw
Boer Ramona Schalkwijk levert de kaas voor het eerste ‘Broodje Utrecht’. Een broodje dat ontstond door het project voor meer eten uit de regio ‘Samen eten we de provincie Utrecht mooier’.
Contact
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team Voedselagenda, via voedselagenda@provincie-utrecht.nl.