Voedselagenda

De Voedselagenda 2021-2023 van de provincie Utrecht staat voor het verduurzamen van de voedselsector op regionaal niveau. Dat betekent, dat we het produceren van voedsel in de korte keten stimuleren. Zo produceren we toekomstbestendig en gezond en houden we het platteland vitaal. Geen verre transporten, maar gewoon de producten van de lokale boer op ons bord. Dat zorgt voor een verbinding tussen ons als consument en de boer. En het heeft impact op onze gezondheid. Met de Voedselagenda zetten we dan ook in op het voedselvaardig maken van burgers. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, gezondere en duurzamere voedselkeuzes kan maken.

De Voedselagenda 2021-2023 wordt op dit moment herijkt. Daarna bekijken we hoe we deze voortzetten om aandacht te houden voor het belang van korte ketens en van lokaal en duurzaam ondernemerschap.

Infographic-uitvoeringsprogramma-voedselagenda-2023
Infographic uitvoeringsprogramma voedselagenda 2023.jpg.

Bekijk ook

Hoe basisschool 't Schateiland in Utrecht werkt aan een voedselbosje, hoe Utrechtse melkveehouders op Inspiratietour gingen, en het verhaal van de makers van het eerste 'Broodje Utrecht'.

 

Nieuws en verhalen

Contact

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team Voedselagenda, via voedselagenda@provincie-utrecht.nl.