De Voedselagenda 2021-2023 van de provincie Utrecht staat voor het verduurzamen van de voedselsector op regionaal niveau. Dat betekent, dat we het produceren van voedsel in de korte keten stimuleren. Zo produceren we toekomstbestendig en gezond en houden we het platteland vitaal. Geen verre transporten, maar gewoon de producten van de lokale boer op ons bord. Dat zorgt voor een verbinding tussen ons als consument en de boer. En het heeft impact op onze gezondheid. Met de Voedselagenda zetten we dan ook in op het voedselvaardig maken van burgers. Dat betekent dat iedereen, jong en oud, gezondere en duurzamere voedselkeuzes kan maken.
De Voedselagenda 2021-2023 wordt op dit moment herijkt. Daarna bekijken we hoe we deze voortzetten om aandacht te houden voor het belang van korte ketens en van lokaal en duurzaam ondernemerschap.
Bekijk ook
Hoe basisschool 't Schateiland in Utrecht werkt aan een voedselbosje, hoe Utrechtse melkveehouders op Inspiratietour gingen, en het verhaal van de makers van het eerste 'Broodje Utrecht'.
Nieuws en verhalen
-
De oogst van provinciaal voedselbeleid
Na vier jaar Voedselagenda wordt de balans opgemaakt. Wat is er allemaal bereikt? Van lokale broodjes tot een educatief voedselbos. Samen zijn er stappen gezet naar een duurzamer voedselsysteem. -
Waarderingsprijs voor Utrechters in de Week van ons Eten
Bea van Sprakelaar, Sil Lugtmeijer, Josephine Schuurman en Lisette de Lange ontvingen op 10 oktober de Waarde-Ring voor hun inzet voor boer-burger verbinding en voedselbewustwording in de provincie. -
‘Broodje Utrecht’ en de samenwerking naar een duurzame landbouw
Boer Ramona Schalkwijk levert de kaas voor het eerste ‘Broodje Utrecht’. Een broodje dat ontstond door het project voor meer eten uit de regio ‘Samen eten we de provincie Utrecht mooier’.
Contact
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team Voedselagenda, via voedselagenda@provincie-utrecht.nl.