Vraagbaak Landbouw

Agrarische ondernemers in de provincie Utrecht kunnen met hun vragen aan de provincie terecht bij de Vraagbaak Landbouw. De relatiebeheerders van de Vraagbaak bieden agrariërs één centraal aanspreekpunt. Hiermee willen we de drempel tot contact verlagen en de agrariërs, waar dat mogelijk is, duidelijkheid bieden. De ontwikkelingen in de landbouw hebben grote impact op de bedrijfsvoering van agrarische ondernemers. Dus duidelijkheid over beleid, vergunningverlening en subsidies is hard nodig.

Relatiebeheerder komt langs op het erf

Binnen de Vraagbaak Landbouw werken relatiebeheerders. Dit zijn de directe contactpersonen voor Utrechtse agrariërs die vragen beantwoorden over bijvoorbeeld vergunningen, beleid of subsidies van de provincie Utrecht. De relatiebeheerder komt langs op de boerderij voor een kennismaking en zorgt ervoor dat de vraag bij de juiste persoon of afdeling binnen de provincie belandt. Is er nog onvoldoende informatie beschikbaar om de vraag te beantwoorden? De relatiebeheerder neemt contact met de agrariër op zodra er meer duidelijkheid is. Tegelijkertijd geeft de relatiebeheerder signalen uit de sector terug aan de provincie. Zo kan hiermee in het beleid en de uitvoering daarvan rekening worden gehouden. Heeft u nu al goed contact met iemand binnen de provincie? Dan bent u natuurlijk niet verplicht om dit contact te vervangen door een relatiebeheerder.

Neem contact op met de relatiebeheerder

U kunt uw vraag tijdens kantooruren stellen aan de relatiebeheerder van uw gebied. U kunt ook Whatsappen naar de onderstaande telefoonnummers van de relatiebeheerders. 

relatiebeheerders Vraagbaak Landbouw
Van links naar rechts: Malou Adema-Almeloo, Anne-Marie Boere, Roelof Wijma.

Utrecht, Utrechtse Venen, Veenweiden de Meije, Utrechtse Waarden en Oostelijke Vechtplassen

Dit gebied omvat de gemeenten IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden.

Malou Adema-Almeloo
Bel of Whatsapp: 030 258 92 12

Eemvallei  

Dit gebied omvat de gemeenten: Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest, Woudenberg.

Anne-Marie Boere
Bel of Whatsapp: 030 258 92 11

Vijfheerenlanden

Roelof Wijma
Bel of Whatsapp: 030 258 92 10

Utrechtse Heuvelrug, Vallei Utrecht en Kromme Rijnstreek

Dit gebied omvat de gemeenten: Bunnik, Houten, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Zeist.

Voor de relatiebeheerders van de gebieden Utrechtse Heuvelrug, Vallei Utrecht en Kromme Rijnstreek staat nog een vacature open. Deze gebieden worden tijdelijk waargenomen door Anne-Marie Boere.

Weet u niet onder welk gebied u valt? Dan kunt u bellen naar 030 258 91 11 of een mail sturen naar vraagbaaklandbouw@provincie-utrecht.nl

Andere vormen van ondersteuning

Er zijn ook andere vormen van ondersteuning waar agrariërs gebruik van kunnen maken. Zo zijn er onafhankelijke plattelandscoaches, gebiedscoördinatoren en zaakbegeleiders van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Hieronder leest u hier meer over.