Ontheffing voor uitvoeren activiteiten in stiltegebieden

U heeft plannen voor een activiteit of evenement in een stiltegebied. In de meeste gevallen is dit alleen toegestaan wanneer u hiervoor een ontheffing heeft.

De geluidsbelasting neemt toe, ook in onze provincie, terwijl de behoefte groeit aan gebieden waar het stil is en waar de aanwezige geluidsbronnen in harmonie zijn met de omgeving. Ons beleid is erop gericht dat mensen stilte kunnen ervaren. Daarom heeft de provincie stiltegebieden aangewezen. Deze gebieden zijn van belang voor de rustzoekende recreant en de natuur. Activiteiten die de geluidsbelasting negatief beïnvloeden, zijn niet meer mogelijk in een stiltegebied. Gebiedseigen geluiden, zoals die van de landbouw, zijn hiervan uitgesloten.

Ontheffing aanvragen: formulier downloaden (doc, 68 KB)

Vragen of hulp nodig?

RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) Utrecht

E-mail: info@rudutrecht.nl
Telefoon (030) 702 33 00

Kijk voor meer contactgegevens op de website van de RUD Utrecht.