Ecoduct N226 Maarsbergen

Begin 2024 is aannemersbedrijf Strukton in opdracht van de provincie Utrecht begonnen met de aanleg van het ecoduct Maarsbergen over de N226 en bijbehorende werkzaamheden.

Kaart: locatie Ecoduct N226 Maarsbergen

Download de volledige kaart: Locatie ecoduct N226, Maarsbergen (PDF, 2.4MB)

De beoogde werkzaamheden betreffen het aanleggen van het ecoduct en rasters (hekken) aan beide zijden van de N226. Door de rasters worden dieren over het ecoduct geleid. Het ecoduct moet bijdragen aan de veiligheid van dieren en weggebruikers. Het is belangrijk dat wilde dieren de N226 niet betreden, maar op een veilige manier de weg oversteken om aanrijdingen te verminderen. Daarnaast is het doel van het project om leefgebieden voor diersoorten weer te verbinden waardoor een ecologische samenhang ontstaat, de biodiversiteit toeneemt en de overlevingskans van dieren vergroot.

BouwApp en contact

Met de BouwApp blijft u op de hoogte van de exacte werkzaamheden en de planning. De app is te downloaden in de appstore op uw mobiele apparaat. Ga naar ‘Ontdek’ en volg het project ‘Ecoduct N226 Maarsbergen’. U ontvangt dan berichten van ons met het laatste nieuws.

Als u vragen heeft over het ecoduct en de aankomende werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Lynn Dijckmeester, omgevingsmanager van Strukton via omgeving@strukton.com. U kunt ook via de BouwApp vragen stellen.