Stikstof (N2) is een kleur- en reukloos gas dat overal om ons heen is. Stikstof is op zichzelf niet schadelijk voor mens en milieu. Maar er zijn verbindingen van stikstof in de lucht die dat wel zijn. Hieronder leest u wat het stikstofprobleem is en wat dat voor onze provincie in het algemeen en voor onze boeren in het bijzonder betekent.
Nieuws
Meer nieuws over stikstof-
Uitspraak in stikstofzaak heeft ongekende impact
Hoewel de gevolgen nog niet helemaal duidelijk zijn, heeft de uitspraak in de zaak die Greenpeace tegen de Staat heeft aangespannen, een ongekende impact. -
135 Utrechtse PAS-melders komen in aanmerking voor legalisatietraject natuurvergunning
135 bedrijven in de provincie mogen het legalisatietraject PAS-melders in voor een natuurvergunning. 16 bedrijven hebben geen vergunning nodig of zijn al in het bezit van een vergunning die voldoet.
Contact
- Vragen over de Gebiedsgerichte Aanpak in de provincie Utrecht en over het aanbieden of kopen van stikstofruimte mailt u naar: landelijkgebied@provincie-utrecht.nl.
- Alle subsidies van de provincie Utrecht voor boeren vindt u in ons subsidieloket.
- Wilt u een vergunning aanvragen voor een activiteit die schadelijk is voor beschermde Natura 2000-gebieden? Raadpleeg dan de informatie over de Vergunning Wet natuurbescherming – Gebiedsbescherming (Natura 2000).
- Heeft u voor 29 mei 2019 een PAS-melding gedaan en moet u alsnog een vergunning aanvragen? Raadpleeg dan de informatie over het legalisatieprogramma PAS-meldingen op Aanpakstikstof.nl.
- Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt subsidies voor het verduurzamen en toekomstbestendig maken van agrarische ondernemingen.