Gedeputeerde Huib van Essen (GroenLinks)

Utrecht is een prachtige, veelzijdige provincie. Ik wil graag dat volgende generaties hier ook van kunnen genieten. Daarom wil ik dat we vaart maken met de energietransitie, zorgvuldig omgaan met ruimte en beschermen wat kwetsbaar is. Samen krijgen we dat voor elkaar!

Mijn portefeuille

 • Ruimtelijke Ontwikkeling
 • Omgevingswet
 • Energietransitie en Klimaat

Blog

Snel naar

Nieuws

Video's

Bekijk ook de video's over het Jaarverslag 2020

Snel naar

 • Begroting: wonen

  Middelland in Woerden is een goed voorbeeld van hoe een kantorengebied-met-leegstand transformeert tot fraai woongebied. Huib van Essen van Ruimtelijke Ontwikkeling laat zien waarom de provincie daar geld voor vrij maakt.

  Huib begroting thumbnail
 • Energiecentrum Zeist

  Mede dankzij een burgerinitiatief loopt de gemeente Zeist voorop bij het verduurzamen. In de Slotlaan is het Energiecentrum waar iedereen terecht kan voor raad en daad bij het isoleren van huis of bedrijfspand en bij het laten leggen van zonnepanelen. Wethouder Wouter Catsburg geeft een rondleiding.

  thumbnail Huib van Essen Energiecentrum Zeist
 • Bij verduurzaamd Altrecht

  Al 22 zorginstellingen in de provincie Utrecht doen mee aan GreenDealsNL voor een duurzame zorg. Gedeputeerde Huib van Essen krijgt een rondleiding langs warmtepomp, ledverlichting, leidingisolatie en laadpunten voor e-auto’s en e-bikes bij instelling Altrecht in Zeist.

  thumbnail Huiv van Essen Altrecht
Bekijk ook de video's over het Jaarverslag 2020

Contact

Bezoekadres

H.P. van Essen (Huib)
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht

Secretariaat

Suzanne Blaes
Telefoon: 030 258 3666
E-mail: secretariaatvanessen@provincie-utrecht.nl

Perswoordvoerder

De perswoordvoerder is het aanspreekpunt voor pers- en mediacontacten. Voor algemene vragen kunt u terecht bij het secretariaat.

Karin Alberts
Mobiel: 06 53 72 80 69
E-mail: karin.alberts@provincie-utrecht.nl