Het concept Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) 1.0 vormt een stevige basis om te werken aan de toekomst van het landelijk gebied, aldus het Rijk. Het Rijk is onder de indruk wat de provincie in korte tijd heeft bereikt.
Drie Utrechtse agrariërs hebben de Waarde-Ring ontvangen; een onderscheiding voor personen die zich op een positieve manier inzetten voor de verbinding tussen burgers en boeren.
De moestuin op Landgoed Vollenhoven in De Bilt staat centraal in een vierdelige documentaireserie op RTV Utrecht. De eerste aflevering wordt 10 oktober uitgezonden om 13.00 uur.
In het Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) staat wat nodig is om het landelijk gebied in Utrecht vitaal te houden en klimaatbestendig te maken, de natuur te herstellen en boeren perspectief te bieden.
De aanpak piekbelasting start vandaag. Agrariërs kunnen nagaan of ze onder de doelgroep vallen, op welke manier ze (verder) kunnen verduurzamen en de mogelijkheden voor vrijwillige beëindiging.
De provincie Utrecht verwacht dat maar weinig Utrechtse boeren een beroep kunnen doen op de piekbelastersregeling van het Rijk en pleit daarom voor aanvullende regelingen voor alle boeren die vrijwillig willen stoppen of verhuizen.
Tijdens een winterse boottocht door Zouweboezem werd de minister bijgepraat over de toekomst van het Utrechts landelijk gebied en de uitdagingen van het stikstofbeleid.
Nieuwe natuur ontwikkelen en tegelijk meer ruimte voor landbouw creëren: Landgoed De Boom in Leusden bewijst dat het kan. Er komt daar 68 hectare natuur bij én de huiskavels van agrarische bedrijven worden vergroot.