Resultaten voor ""
6 resultaten
Energietransitie in de provincie Utrecht
Het doel van de provincie is om in 2040 energieneutraal te zijn. Dat betekent dat we binnen onze provincie net zoveel duurzame energie produceren als dat we verbruiken.
Type: Thema / onderwerpEen toekomstbestendig energiesysteem in Utrecht
Utrecht versterkt met P-MIEK 2.0 de energie-infrastructuur om netcongestie aan te pakken. Concrete projecten (t/m 2035) krijgen prioriteit.
Type: Nieuws‘Broodje Utrecht’ en de samenwerking naar een duurzame landbouw
Boer Ramona Schalkwijk levert de kaas voor het eerste ‘Broodje Utrecht’. Een broodje dat ontstond door het project voor meer eten uit de regio ‘Samen eten we de provincie Utrecht mooier’.
Type: StoryEen heerlijke mijlpaal: al 25.000 Broodjes Utrecht verkocht
Broodje Utrecht is al 25.000 keer over de toonbank gegaan in bedrijfsrestaurants van onder meer de provincie Utrecht, NS en Koninklijke Jaarbeurs. Het broodje bestaat volledig uit lokale producten.
Type: NieuwsWaarderingsprijs voor Utrechters in de Week van ons Eten
Bea van Sprakelaar, Sil Lugtmeijer, Josephine Schuurman en Lisette de Lange ontvingen op 10 oktober de Waarde-Ring voor hun inzet voor boer-burger verbinding en voedselbewustwording in de provincie.
Type: NieuwsVoedselagenda
De provincie wil dat de landbouw gezond voedsel produceert, het landschap open en groen houdt en bijdraagt aan milieudoelen. Met de Voedselagenda 2021-2023 leggen we onze duurzaamheidsambities vast.
Type: Thema / onderwerp