Resultaten voor ""
7 resultaten
Natuurlijke uiterwaarden
De uiterwaarden van de Nederrijn en Lek vormen samen één van de drie aaneengesloten natuurgebieden in Utrecht. Ze zijn een belangrijke schakel in het Natuurnetwerk Nederland.
Type: Thema / onderwerpSalmsteke
In de uiterwaard Salmsteke langs de Lek bij Lopik gaat veel veranderen. De dijk wordt versterkt, de uiterwaard wordt ingericht voor natuur en recreatie en er wordt gewerkt aan de waterkwaliteit.
Type: Thema / onderwerpLunenburgerwaard
De provincie Utrecht werkt aan natuurontwikkeling in Lunenburgerwaard, ten oosten van Wijk bij Duurstede. Lees hier wat de doelen van het project zijn en wat de planning is.
Type: Thema / onderwerp‘Broodje Utrecht’ en de samenwerking naar een duurzame landbouw
Boer Ramona Schalkwijk levert de kaas voor het eerste ‘Broodje Utrecht’. Een broodje dat ontstond door het project voor meer eten uit de regio ‘Samen eten we de provincie Utrecht mooier’.
Type: StoryEen heerlijke mijlpaal: al 25.000 Broodjes Utrecht verkocht
Broodje Utrecht is al 25.000 keer over de toonbank gegaan in bedrijfsrestaurants van onder meer de provincie Utrecht, NS en Koninklijke Jaarbeurs. Het broodje bestaat volledig uit lokale producten.
Type: NieuwsWaarderingsprijs voor Utrechters in de Week van ons Eten
Bea van Sprakelaar, Sil Lugtmeijer, Josephine Schuurman en Lisette de Lange ontvingen op 10 oktober de Waarde-Ring voor hun inzet voor boer-burger verbinding en voedselbewustwording in de provincie.
Type: NieuwsVoedselagenda
De provincie wil dat de landbouw gezond voedsel produceert, het landschap open en groen houdt en bijdraagt aan milieudoelen. Met de Voedselagenda 2021-2023 leggen we onze duurzaamheidsambities vast.
Type: Thema / onderwerp