Natuurontwikkeling in Marickenland

Het zuidoostelijke deel van de polder Groot-Mijdrecht krijgt een uniek natuurgebied: Marickenland. Hier vormen we weidegrond om tot rietland, nat schraalland en bloemrijk grasland. Het gebied ligt tussen de N212 (Ir Enschedeweg) en Vinkeveen en vormt een verbinding tussen andere natuurgebieden in het Natuurnetwerk Nederland. Het wordt een belangrijke schakel voor vele planten en dieren die profiteren van vochtige natuurgebieden, zoals orchideeën en de grote ratelaar, de grote karekiet en zelfs de otter. Behalve natuur komen er in het gebied recreatievoorzieningen, zoals wandelpaden, een natuurspeelplaats en vogeluitkijkpunten.

De waterhuishouding in Marickenland.

Samenwerking

De ontwikkeling van het natuurgebied Marickenland voert de provincie samen met gemeente De Ronde Venen, Waterschap Amstel Gooi en Vecht en Staatsbosbeheer uit.

In dit project houden we zoveel mogelijk rekening met de verschillende belangen in het gebied. Een paar keer per jaar komt de klankbordgroep bijeen met deelnemers uit wijkverenigingen en lokale belangenverenigingen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan kunt u zich inschrijven voor de digitale informatiebrief door een e-mail te sturen. 

Contact

Heeft u vragen over het project? Dan kunt u een e-mail sturen. Via dit e-mailadres kunt u zich ook aanmelden als u op de hoogte gehouden wilt worden van het laatste nieuws over de natuurontwikkeling in Marickenland.