Klimaatadaptatie: naar een klimaatbestendig Utrecht

De provincie Utrecht wil in 2050 klimaatbestendig en waterveilig zijn. We nemen daarom maatregelen tegen wateroverlast, overstromingen, droogte en hitte. Dat heet klimaatadaptie: aanpassen aan het klimaat. We werken daarin samen met de waterschappen, gemeenten en andere partners in de regio.

Klimaatadaptatie biedt kansen om van Utrecht een veilige, vitale, gezonde en mooie provincie te maken. Onze uitgangspunten staan beschreven in het Programma Klimaatadaptatie 2020-2023.

Animatie Hittestress.

Nieuws

Meer nieuws over klimaatadaptatie
Meer nieuws over klimaatadaptatie
Duurzame Daken Expo in Utrecht: nieuwe subsidie van de Provincie Utrecht.

Samenwerking met onze partners

Aanpassen aan klimaatverandering, oftewel klimaatadaptatie, dat doe je samen! Onze belangrijkste partners zijn de werkregio’s, de waterschappen en de veiligheidsregio’s in Utrecht. Omdat klimaatadaptatie op ieder beleidsterrein een rol speelt, zijn er nog veel meer partijen met wie we samenwerken. Denk aan woningcorporaties, bedrijven, netwerkbeheerders en bewonersorganisaties.

Werkregio's klimaatadaptie Utrecht

Contact

Heeft u vragen over hoe de provincie zich aanpast aan klimaatverandering? Neem dan contact op met het programmateam Klimaatadaptatie, via klimaatadaptatie@provincie-utrecht.nl.