Klimaatadaptatie: naar een klimaatbestendig Utrecht

De provincie Utrecht wil in 2050 klimaatbestendig en waterveilig zijn. We nemen daarom maatregelen tegen wateroverlast, overstromingen, droogte en hitte. Dat heet klimaatadaptatie: aanpassen aan het klimaat. We werken daarin samen met de waterschappen, gemeenten en andere partners in de regio.

Klimaatadaptatie biedt kansen om van Utrecht een veilige, vitale, gezonde en mooie provincie te maken. Onze uitgangspunten staan beschreven in het Programma Klimaatadaptatie 2020-2023.

Nieuws

Meer nieuws over klimaatadaptatie
Meer nieuws over klimaatadaptatie

Duurzame Daken Kansenkaart Provincie Utrecht

Dak met zonnepanelen en groene sedumbeplanting

Op de Duurzame Daken Kansenkaart kunt u eenvoudig zien of uw dak geschikt is als groen dak, voor zonnepanelen of wellicht voor waterberging. U krijgt advies over de verschillende mogelijkheden en meer informatie over de kosten, eventuele subsidies en over vergunningen. De provincie Utrecht combineerde informatie als de helling van het dak, ligging van het pand, bouwjaar en eventuele monumentale status.

Bekijk de Duurzame Daken Kansenkaart

Infographic klimaatadaptatie

De gevolgen van klimaatverandering: hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen

Hitte, droogte, wateroverlast en overstromingen; klimaatadaptatie houdt in dat we onze omgeving én ons gedrag aanpassen aan het veranderende klimaat.

Wat doet de provincie rondom klimaatadaptatie? Bekijk het in de infographic (pdf).

Bekijk de infographic klimaatadaptatie

Duurzame Daken Expo in Utrecht: nieuwe subsidie van de Provincie Utrecht.

Samenwerking met onze partners

Aanpassen aan klimaatverandering, oftewel klimaatadaptatie, dat doe je samen! Onze belangrijkste partners zijn de werkregio’s, de waterschappen en de veiligheidsregio’s in Utrecht. Omdat klimaatadaptatie op ieder beleidsterrein een rol speelt, zijn er nog veel meer partijen met wie we samenwerken. Denk aan woningcorporaties, bedrijven, netwerkbeheerders en bewonersorganisaties.

Werkregio's klimaatadaptie Utrecht
Werkregio's klimaatadaptie Utrecht 2020.jpg.

Contact

Heeft u vragen over hoe de provincie zich aanpast aan klimaatverandering? Neem dan contact op met het programmateam Klimaatadaptatie, via klimaatadaptatie@provincie-utrecht.nl.

Animatie Hittestress.