Agenda Vitaal Platteland

Agenda Vitaal Platteland heeft als doel de aantrekkelijkheid van het Utrechtse platteland te behouden en te vergroten. Het landelijk gebied van de provincie Utrecht kent prachtige landschappen en veel cultuurhistorie. Kenmerkend zijn de boerderijen, de kleine dorpen en kronkelige riviertjes. We willen graag dat iedereen nu en in de toekomst van het buitengebied kan genieten. Er zijn genoeg uitdagingen. De landbouw moet milieuvriendelijker, dieren en planten hebben de ruimte nodig. En hoe ziet de toekomst eruit qua leefbaarheid in de kleine dorpen en het klimaat? Met het programma Agenda Vitaal Platteland (AVP) investeren we in het landelijk gebied van de provincie Utrecht. Dit doen we onder andere door ontwikkeling van nieuwe natuur, ondersteuning van de landbouwsector, aanleg van routenetwerken en subsidiering van lokale initiatieven.

Waaraan we werken

Voor 2021 is een programmaplan Agenda Vitaal Platteland opgesteld. Hierin staan de uitdagingen in het landelijk gebied van de provincie Utrecht per thema benoemd:

Nieuws

Meer nieuws
Meer nieuws

Video

Snel naar

Contact

Het programma Agenda Vitaal Platteland valt bij de provincie onder het domein Landelijke Leefomgeving. Bij vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat. Zij kunnen u doorverwijzen.

Telefoon: 030 258 90 18
E-mail: secretariaat.leefomgeving@provincie-utrecht.nl